söndag 28 februari 2016

Vecka 9


Vi hoppas att alla haft ett trevligt och avkopplande sportlov och är redo att påbörja en ny skolvecka. Mars månad kommer att föra med sig mycket roligt. Vi inleder den traditionella läsmånaden och bekantar oss dessutom med Norden och dess länder.

I och med att läsmånaden börjar, inleder vi "En kvart om dagen". Projektet innebär att föräldrarna tillsammans med sitt barn läser högt minst 15 minuter om dagen, fem dagar i veckan. Satsningen pågår under hela mars månad och syftet är att förbättra barnens läsförmåga och läsförståelse. 

Eleverna kommer att få med sig ett litet läshäfte på måndag. Förutom ett lässchema som vårdnadshavaren fyller i, finns det en uppgift som eleven ska göra under veckan. Häftet lämnas in varje måndag, så bevara alltid häftet i skolväskan. Mer information om projektet finns på: http://www.hemochskola.fi/material/enkvartomdagen/





Veckans händelser:

Betygspärmen ska lämnas in så snabbt som möjligt.

Tisdagen 1.3 besöker 3C biblioteket för bokprat. Efter det får eleverna tid att låna böcker, så ta med lånekort och låneböcker som ska returneras.

Torsdagen 3.3 har åk 3 matematikprov.

Inga kommentarer: