torsdag 23 april 2015

Adjektivberättelse

Såhär roligt kan det bli då man tränar på adjektiv!

Det här är en grön berättelse om den turkosa klassen 3-4A i S:t Karins  dåliga skola. Varje morgon kommer de goda eleverna in och sätter sig vid sin idiotiska pulpet.

Det är den randiga Linnéa, den lustiga Elias, den vackra Cessu, den konstiga Benjamin, den lurviga Ella, den färggranna Celinda, den spralliga Sara, den feta Selma, den oranga Jessica, den dumma Jonathan, den runda Krister, den håriga Cessan, den höga Ellen, den glittriga Kasper, den blåsiga Tilda, den unga Viktor, den blommiga Frida, den läskiga Therese, den rädda Fiona, den trötta Henry, den elektroniska Emil och sist men inte minst den snåla Axel.

När den snabba läraren med det snoriga håret säger Godmorgon, hälsar alla glada elever och sätter sig ner vid sina dumma pulpeter. Nu börjar den håriga skoldagen på allvar.


Efter en lugn lektion blir det en sorglig rast och då går alla intresserade ut på den lila gården. När den pink-färgade skolklockan ringer går alla in i det krulliga huset och det är dags att börja en ny, glad lektion. Snart får eleverna äta av den fläckiga skolmaten och alla blir sömniga. Det har varit en mjuk dag!

Inga kommentarer: